Takim me Ministrin e Drejtësisë të Republikës së Maqedonisë Blerim Bexheti

Ministri i Drejtësisë i Republikës së Maqedonisë Blerim Bexheti u takua me përfaqësuesit e Këshillit të Pakicës Kombëtare Shqiptare të Qytetit të Zagrebit

Gjatë qëndrimit të tyre zyrtar në Republikën e Kroacisë, delegacioni i Republikës së Maqedonisë i udhëhequr nga Presidenti Gjorge Ivanov, një pjesë e delegacionit u përfaqësua gjithashtu nga Ministri i Drejtësisë Blerim Bexheti, ata patën një takim zyrtar me zyrtarët më të lartë të shtetit kroat. Ministri Bexheti dhe homologu i tij Dražen Bošnjaković nënshkruan një marrëveshje ekstradimi për fushën ligjore.

Po ashtu, Ministri Bexheti 1. Nëntor 2011 në Zagreb, i shoqëruar nga shefi i kabinetit të tij, Bashkim Ameti u takua me përfaqësuesit e Këshillit të Pakicës Kombëtare Shqiptare të Qytetit të Zagrebit, ku u prit nga anëtarët e Këshillit të udhëhequr nga Presidenti Dr. Gzim Rexhepi. Në takim morën pjesë gjithashtu Ministri-Këshilltar i Ambasadës së Republikës së Maqedonisë, Rexhep Saliu, si dhe Presidenti i Këshillit të Pakicës Kombëtare Shqiptare të Qarkut të Zagrebit, Mehmetali Zenuni.

Në një bisedë të ngrohtë dhe vëllazërore, përfaqësuesit e Këshillit informuan Ministrin për funksionet, aktivitetet dhe qëllimet e Këshillit, përfshirë: mbrojtjen dhe konfirmimin e interesave të anëtarëve të pakicës shqiptare në përputhje me dispozitat e Ligjit Kushtetues për Pakicat Kombëtare , por edhe ruajtjen dhe pasurimin e mëtejshëm të identitetit tonë kulturor shqiptar.

Anëtarët vazhduan bisedimet mbi problemet e shqiptarëve që jetojnë në Maqedoni, njëra prej të cilave është moszbatimi i të drejtave të gjuhës shqipe si gjuhë zyrtare e komunikimit në zyrat rajonale të qeverisë qendrore, siç parashikohet në Marrëveshjen e Ohrit.

Presidenti Gzim Rexhepi shprehu kënaqësinë dhe krenarinë për ardhjen e Ministrit të Drejtësisë në zyrën e Këshillit, por kjo mbërritje gjithashtu ka një rëndësi të veçantë pasi Këshilli i ri është në fillimet e tij dhe vizita e një Ministri të Drejtësisë sjell fat në katër të ardhshmet vjet