Promovimi i librit Kultura tradicionale e Zadar Arbanasit

Në Zagreb, 23 vjeç. Nëntor 2011 në Bibliotekën Bogdan Ogrizović, Këshilli i Pakicës Kombëtare Shqiptare të Qytetit të Zagrebit, Biblioteka Qendrore e Shqiptarëve dhe Ibis grafika doo promovuan librin nga Prof. Aleksandar Stipčević “Kultura tradicionale e Zadar Arbanasit”.

Të ftuarit ishin të pranishëm: Ambasadori i Republikës së Shqipërisë, N.E. Pellumb Qazimi, Ambasador i Republikës së Kosovës, HE Valdet Sadiku, Ministër-Këshilltar i Republikës së Maqedonisë, Redzep Saliu, përfaqësues të Shoqatës Shqiptare të Zagrebit, përfaqësues të Këshillit të Pakicës Kombëtare të Qytetit të Zagrebit dhe mbështetës të kulturës, shqiptarë dhe kroatë.

Promovimi u drejtua nga Dorotea Kerni, Krešimir Krnic iu drejtua të pranishmëve në emër të botuesit të Ibis grafika dhe Mirjam Deponte, Nënkryetari i Këshillit të Pakicës Shqiptare të Qytetit të Zagrebit, përshëndeti organizatorët. Libri u prezantua nga prof. dr. sc Zef Mirdita, prof. dr. sc Martin Berishaj dhe akademiku Radoslav Katičić dhe vetë autori, prof. dr. sc Aleksandar Stipčević.

Prof. dr. sc Martin Berišaj, shkencëtar politik, drejtor i Qendrës për Studime Shqiptare në Shqiptarët në Lubjanë, vuri në dukje se sa i rëndësishëm është ky libër për shqiptarët në përgjithësi, dhe jo vetëm për Arbanasin, dhe atë që shqiptarët “e vërtetë” mund të mësojnë rreth vetes prej tij. Prof. dr. sc Në prezantimin e tij, Zef Mirdita prezantoi përmbajtjen e librit për të pranishmit. Akademiku Radoslav Katičić arriti në përfundimin “se ky libër është i jashtëzakonshëm dhe i vlefshëm pa masë për kulturën kroate, duke formuluar me shkathtësi se mund ta quajmë kurora e veprës së autorit, kur librat e tjerë të tij nuk do të ishin po aq të mirë!”

Prezantimi i librit përfundoi me tregimin e historive në fjalimin Arbanasi të treguar nga inxhinieri Klaudio Stipčević dhe një tekst ese nga Ivica Metešić për Aleksandar Stipčević.