Një pasuri e larmisë

Si pjesë e veprimtarive të pakicave kombëtare të Qytetit të Zagrebit, këtë vit ai u mbajt në Sheshin Cvjetni 12. 06. 2010. ngjarje me temë: “Pasuria e diversitetit”, nën kujdesin e Kryetarit të Qytetit të Zagrebit, z. Milan Bandić, ku morën pjesë përfaqësues të pakicave kombëtare të Zagrebit.

Grupi i vallëzimit i shoqërisë kulturore “Shkendija” performoi në skenë për pakicën tonë shqiptare me një repertor të zgjedhur, një vallëzim popullor i pjesës shqiptare të Kosovës dhe Shqipërisë. Me një performancë dinjitoze, ky grup edhe një herë ka treguar se jep një kontribut të plotë në ushqimin e pasurisë dhe vlerës së folklorit tonë. Performanca e tyre u shoqërua me duartrokitje të mëdha nga publiku. Në stenda, njerëzit e Zagrebit gjithashtu provuan specialitetet karakteristike të kuzhinës kombëtare dhe vështruan simbolet, kostumet dhe suveniret e pakicave të ndryshme kombëtare.
Në stendën promovuese të Këshillit të Pakicës Kombëtare Shqiptare të Qytetit të Zagrebit, ne u ofruam pjesëmarrësve libra, revista dhe materiale informuese të botuara në shqip dhe anglisht.

Duke shprehur kënaqësinë me këtë tubim, i cili po mbahet për të dytin vit radhazi, kryetari i bashkisë theksoi se zakonet dhe traditat janë diçka shumë e çmuar që ne të gjithë duhet të ushqejmë dhe ruajmë, dhe ndryshimet mund të na pasurojnë dhe pasurojnë vetëm.