Bogatstvo različitosti

U okviru aktivnosti nacionalnih manjina Grada Zagreba i ove godine održana je na Cvjetnom trgu 12. 06. 2010. priredba s temom: “Bogatstvo različitosti“, pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba g. Milana Bandića, gdje su sudjelovali predstavnici zagrebačkih nacionalnih manjina.

Na pozornici je za našu albansku manjinu nastupila plesna skupina kulturnog društva “Shkendija” s izabranim repertoarom, popularnim plesom albanskog dijela Kosova i Albanije. Dostojanstvenim nastupom ova grupa je još jednom pokazala da daje puni doprinos njegovanju bogatstva i vrijednosti našeg folklora. Njihov nastup bio je popraćen ogromnim pljeskom publike. Zagrepčani su na štandovima probali i karakteristične nacionalne kulinarske specijalitete, te razgledali obilježja, nošnje i suvenire različitih nacionalnih manjina.
Na promotivnom štandu Vijeća albanske nacionalne manjine Grada Zagreba sudionicima smo ponudili knjige, časopise i informacijske materijale objavljene na albanskom i engleskom jeziku.

Izrazivši zadovoljstvo zbog ovog okupljanja, koje se održava drugu godinu za redom, gradonačelnik je naglasio kako su običaji i tradicija nešto vrlo dragocjeno što svi moramo njegovati i čuvati, a različitosti nas mogu samo oplemeniti i obogatiti.