Ditët e Filmit Shqiptar, nga 5. në 7 Prill 2016

Ambasada e Republikës së Shqipërisë, Këshilli i Pakicës Kombëtare Shqiptare të Qytetit të Zagrebit dhe Shoqëria Kroate-Shqiptare po organizojnë së bashku në Evropën Evropë nga 5-7. Prill 2016 ngjarje kulturore: “Ditët e Filmit Shqiptar”.

Do të prezantohen 5 filma me tema sociale dhe një komedi nga shkrimtari i njohur shqiptar AZÇajupi nga vitet 1930.

Të gjithë filmat janë të titruar në anglisht. Këta filma janë shfaqur në festivale të ndryshme ku kanë fituar shumë çmime vendase dhe ndërkombëtare.

Filmi Bot (Bota) me regji të Iris Elezi dhe Thomas Llogoreci, i cili do të shfaqet ditën e parë, fitoi 13 çmime.

Në dy filmat “Aliv” (Gjallë) dhe “Shqiptari” (shqiptar), rolin kryesor e luan aktori i famshëm shqiptar Nik Xhelilaj, i cili njihet gjithashtu në Kroaci për rolin e tij si Winnetou, bazuar në romanin e Karl Maj, i cili u qëllua përsëri në Kroaci vitin e kaluar.