U mbajt Dita e Koordinimit të Këshillit të Pakicave Kombëtare të Qytetit të Zagrebit

Dita 13 Dhjetor 2015 Në orën 12:00, në Sallën e Koncerteve Vatroslav Lisinski në Zagreb (Sheshi Stjepan Radić), u mbajt ngjarja “Dita e Koordinimit të Këshillave dhe Përfaqësuesve të Pakicave Kombëtare të Qytetit të Zagrebit”.

Programi:

 • – Fjalët e mirëseardhjes:
  Presidenti i Koordinimit, Z. Mišković
  President i Këshillit për Pakicat Kombëtare të Republikës së Kroacisë, gATolnauer
  Kryetari i Qytetit të Zagrebit, gMBandić
 • – Recitimi i këngëve nga 19 kryetarë të këshillave dhe përfaqësues të pakicave kombëtare në Zagreb
 • – Dorëzimi i një kartoni me tekstin origjinal të Ambasadorit të Poezisë
 • – Pika muzikore, këndimi i treshes “Zorja”
 • – Koktej

Të ftuar dhe të pranishëm ishin gjithashtu:

 • – Ambasadori i Shqipërisë, HE, Ilir Melo
 • – Ambasadorja e Kosovës, HE, Znj. Shkëndije Geci-Sherifi
 • – Ministri i Diasporës së Republikës së Kosovës, Z. Valon Murati
 • – Ambasadori i Bosnjës dhe Hercegovinës – HE Znj. Renata Paškalj
 • – Ambasadori i Malit të Zi, Z. Milovan Lucic
 • – Ambasadori i Republikës Çeke, HE Z. Martin Košatka
 • – Ambasadori i Hungarisë, HE Z. Joseph Magyar
 • – Ambasadori i Maqedonisë, HE Zonja Daniela Karagjozoska
 • – Ambasadori i Indisë
 • – Ambasadori i Sllovenisë, Z. Marko Rakovec
 • – Ambasadorja e Serbisë, Znj. Ksenija Đukić
 • – Ambasadorja e Bullgarisë, HE Tanya Dimitrova
 • – Ambasador i Gjermanisë
 • – Ambasadori i Polonisë, Z. Janusz Tater
 • – Ambasadori i Rusisë, z. Viacheslav Kondakov dhe znj. Irina Kondakova
 • – Konsull i Ambasadës së Sllovakisë, Znj. Iveta Mesiarikova
 • – Ambasadorja e Italisë, znj. Sanja Pintarić
 • – Ambasadori i Ukrainës, HE Alexander Levchenko
 • – Ambasadorja e Izraelit, HE Znj. Zina Kalay Kleitman
 • – Kryetari i Qytetit të Zagrebit, Z. Milan Bandić
 • – Z. Alexander Tolnauer
 • – Anëtarët e të gjitha këshillave në Zagreb

Pas fjalës së mirëseardhjes, ngjarja u hap me këngën shqipe “Më jep një pikë ujë” (kënduar nga një pikë ujë) kënduar nga treshja kroate kroate “Zorja”, e përbërë nga këngëtaret Marjana Kremer, Tatjana Glasnović dhe Maja Ivanković të shoqëruara nga muzikantët, Jimmy Matešić në kitarë dhe Nicola Svende në goditje. Foto nga Z. Shuip Ziberi.

Gjatë këtij procesi, Presidentja e Këshillit të Pakicës Kombëtare Hebreje, znj. Sonja Zorićić Tabakovi rec, recitoi poezinë “Mall” () nga shkrimtari Ismail Kadaree dhe i paraqiti poezinë e nënshkruar HE Egilira Melou.

Poezia ukrainase “TESTAMENT” (Testamenti) nga T. Shevqenko, u recitua nga Presidenti i Këshillit të Pakicës Kombëtare Shqiptare të Qytetit të Zagrebit, Z. Shuip Ziberi.