Vijeće na sastanku sa zamjenikom gradonačelnika Poreča 

Nedjelja, 5.11.2023. 

Predstavnici Vijeća albanske nacionalne manjine Grada Zagreba održali su sastanak sa zamjenikom gradonačelnika Poreča Eliom Štifanićem u prostorijama gradske uprave tog istarskog grada. 

Na sastanku smo g. Štifanića upoznali s radom našeg Vijeća dok nas je zamjenik gradonačelnika upoznao sa radom i suradnjom njihove Uprave s albanskom zajednicom u Poreču. 

Nadalje, razgovarali smo i o budućoj suradnji, a započeli smo i inicijalne razgovore o organiziranju ljetnog kampa za učenike albanskog jezika iz cijele Hrvatske u Poreču. 

Ispred Vijeća Albanaca u Zagrebu bili su predsjednik Emirat Asipi, zamjenica predsjednika Gentiana Leshdedaj te vijećnici dr. Shoip Shoipi, Nita Aliti, Vildane Xhemaili, Selda Smajli, Besar Dehari, Sali Idrizi, kao i tajnica Vijeća Melita Orešković. 

Na sastanku su bili i naši domaćini predsjednik Vijeća Albanaca u Poreču Idriz Sulejmani te učiteljica albanskog jezika i kulture iz Pule Florina Lumezi. 

Ovim putem se zahvaljujemo zamjeniku gradonačelnika i cijeloj gradskoj upravi na dobrodošlici i plodonosnom sastanku, a posebno se zahvaljujemo i g. Sulejmaniju, kao i gđi. Lumezi, koja je primjer kako učitelj albanskog jezika treba raditi.

Zahvaljujemo i učiteljici albanskog jezika Meliti Orešković koja je vodila učenike albanskog jezika iz Zagreba na studijsko putovanje u Poreč.