Vijeće na sastanku s premijerom Sj. Makedonije 

Petak, 23.2.2024.

Predstavnici Vijeća albanske nacionalne manjine Grada Zagreba imali su sastanak s prvim albanskim premijerom Sjeverne Makedonije Talatom Džaferijem u njegovom uredu u Skopju. 

Na sastanku se razgovaralo o statusu Albanaca u Zagrebu, ali i Hrvatskoj. Govorilo se i o poboljšanju odnosa, kao i dosadašnjim te budućim radom Vijeća. 

Premijer Džaferi je istaknuo kako će albanska zajednica u Hrvatskoj imati njegovu podršku te da je sretan s angažmanom i radom albanske zajednice u Zagrebu, ali i Hrvatskoj. 

Ispred Vijeća su bili predsjednik Emirat Asipi te vijećnik doc. dr. sc. Šoip Šoipi. Uz njih, bio je i član Vijeća Albanaca Zagrebačke županije Hasan Zenuni te članovi albanske zajednice u Hrvatskoj Naser Shabani, Umet Ebibi i Bujar Kadriji. 

– Iznimno smo zahvalni premijeru Sjeverne Makedonije na gostoprimstvu. Drago nam je da smo ga upoznali s našim radom, ali isto tako i s problemima s kojima se suočavamo. Ovo je početak naše suradnje, a cilj su nam zajednički programi, koji za cilj imaju dobrobit naše zajednice – rekao je predsjednik Vijeća Emirat Asipi.