Dan sjećanja na albanske branitelje u Domovinskom ratu

Subota, 11.11.2023. 

Predstavnici Vijeća albanske nacionalne manjine Grada Zagreba sudjelovali su povodom Dan sjećanja na albanske branitelje u Domovinskom ratu na izložbi ratnih fotografija i tribini “Albanci u Domovinskom ratu”. Organizirali su je Udruga Albanaca branitelja Hrvatske u Domovinskom ratu i Unija Albanaca u Republici Hrvatskoj u Zagrebu. 

O doprinosu hrvatskih branitelja Albanaca u Domovinskom ratu govorili su psiholog dr. sc. Zoran Komar, državni tajnik Ministarstva hrvatskih branitelja dr. sc. Špiro Janović i veleposlanik Sjeverne Makedonije u Hrvatskoj Milaim Fetai. 

Ispred Vijeća Albanaca u Zagrebu bili su predsjednik Emirat Asipi, zamjenica predsjednika Gentiana Lleshdedaj te vijećnik Shuip Ziberi. 

– Brojni Albanci su dali svoje živote kako bismo mi danas uživali u brojnim blagodatima. Njihovu žrtvu ne smijemo zaboraviti te danas moramo pomoći i brojnim Albancima u priznavanju i rješavanju statusa branitelja. Naša je zadaća danas raditi na integraciji Albanaca u zajednicu te suzbiti nemilosrdnu asimilaciju jer je bogatstvo u različitosti – poručio je predsjednik Vijeća Emirat Asipi.